Luseredens blog

Her finder du tips & tricks til lusebehandling, nyheder fra lusereden, gode råd om behandling af lus og meget andet,

Symptomer på lus
Symptomer på lus

Kløe er det mest udtalte og udbredte tegn på lus. Dog er det ikke det eneste. Her gennemgår vi forskellige tegn på lus, så du ved, hvad du skal være opmærksom på – foruden kløe.

læs mere
Lusens livscyklus
Lusens livscyklus

I dette blogindlæg stiller vi skarpt på lusens livscyklus, så du bliver bedre rustet til at bekæmpe den ubudne gæst. Følg lusens rejse fra æg til nymfe og voksen lus.

læs mere
Hvordan smitter lus?
Hvordan smitter lus?

Know your enemy, siger de kloge, og det gælder ikke mindst, når fjenden er generende insekter. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvordan lus smitter – og ikke mindst hvordan lus ikke smitter.

læs mere
Hjemmelavet lusemiddel

Olie, eddike og forskellige former for te bliver indimellem fremhævet som gode bud på naturlige lusekure. Her kigger vi nærmere på hjemmelavede lusemidler.

læs mere
Billeder af lus i håret – sådan ser de ud
Billeder af lus i håret – sådan ser de ud

I dette blogindlæg får du en udførlig beskrivelse af, hvordan lus ser ud. Derudover disker vi op med en række billeder af lus, så du ved, hvad du kigger efter, når du gennemgår dit barns hovedbund. På den måde bliver det væsentligt nemmere at komme de ubudne gæster til livs.

læs mere
Lus: Skal tøj og sengetøj i fryseren?
Lus: Skal tøj og sengetøj i fryseren?

Du har sikkert hørt, at du bør lægge sengetøj, tøj og sågar hårbørster i fryseren, hvis du har haft lus. Det er imidlertid slet ikke nødvendigt. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på hele humlen om lus i fryseren, så du kan blive klogere på sagen.

læs mere
Kokosolie mod lus – virker det?
Kokosolie mod lus – virker det?

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvordan du kan få glæde af kokosolie i kampen mod lus. Brug blandt andet den naturlige olie forebyggende for at holde lusene på afstand.

læs mere
Hvor kommer lus fra?

Hovedlus bosætter sig i hovedbunden på de smittede personer. De lever af menneskeblod, som de suger med jævne mellemrum i løbet af dagen. Men hvor kommer lusene fra, og hvordan får man lus? Disse spørgsmål – og flere endnu – får du svar på i dette blogindlæg.

læs mere
Hvordan ser lus og luseæg egentlig ud?

Det er nemmere at bekæmpe ubudne gæster, hvis du ved, hvad du har med at gøre. I dette blogindlæg stiller vi – bogstaveligt talt – skarpt på lusen og giver dig en detaljeret gennemgang af, hvordan både de levende lus og deres luseæg findes i hovedbunden. Dermed bliver det forhåbentlig lidt nemmere for dig at blive lusefri.

læs mere
Hvor længe lever lus?
Hvor længe lever lus?

Hvor længe lever en hovedlus egentlig? Og hvor længe kan den overleve uden for hovedbunden? Få svar på disse og mange flere spørgsmål angående lusens liv i dette indlæg.

læs mere
Hvordan fjerner man døde luseæg?
Hvordan fjerner man døde luseæg?

Er du sluppet af med hovedlusene, men døjer fortsat med luseæg i håret? Så læs med her, hvor vi stiller skarpt på netop luseæg. Bliv blandt andet klogere på, hvordan du kender forskel på levende og døde luseæg.

læs mere
Lus i sengetøjet – hvad gør jeg?!
Lus i sengetøjet – hvad gør jeg?!

Har du eller din familie været ramt af lus? Er du nu bange for, at der er lus i sengetøjet, og at du derfor kan blive smittet igen og igen ved at fortsætte med at sove i det samme sengetøj? I dette blogindlæg kigger vi nærmere på hele humlen med lus i sengetøjet og svarer dig blandt andet på, om du bør kogevaske eller fryse dit sengetøj.

læs mere
Alt, hvad du skal vide om luseæg
Alt, hvad du skal vide om luseæg

Hovedlusens liv starter med et æg. Her kigger vi nærmere på netop luseæg og fortæller dig alt, hvad der er værd at vide om disse. Så er du lidt bedre rustet til at bekæmpe dem på den helt rette måde, næste gang de små kryb flytter ind.

læs mere
Lusen Lotte
Lusen Lotte

Lusen Lotte er lillebitte og brun. Hun elsker stepdans og blodpølse med sirup. Lotte er ved at være så gammel, at hun skal flytte hjemmefra og have sit eget sted. Men det er ikke så nemt, når man er en lille lus og aldrig har prøvet at bo alene før. Læs mere om Lottes rejse her.

læs mere
Mirakelmiddelet kvassia
Mirakelmiddelet kvassia

I dette blogindlæg kan du blive klogere på kvassiaplanten og dens egenskaber. Vi kigger blandt andet på, hvordan kvassia kan benyttes i kampen mod lus.

læs mere
Vores kunder siger
Trustpilot