Vores tinktur til bekæmpelse af lus består af demineraliseret vand, alkohol og kvassia. Sidstnævnte er et vaskeægte mirakelmiddel, og vi kan ganske enkelt slet ikke få hænderne ned af begejstring for dette naturlige vidunder.

I dette blogindlæg kan du blive klogere på kvassiaplanten og dens egenskaber. Vi kigger blandt andet på, hvad de Sydamerikanske indianere har brugt planten til gennem tiden.

God fornøjelse!

 

En tropisk plante med overnaturlige kræfter

Kvassia – også kaldet quassia – er en del af familien Simaroubaceae. Plantefamilien består af utallige slægter og underarter, som er udbredte i diverse tropiske og subtropiske lande. Hvor mange underarter der helt præcist eksisterer, vides endnu ikke, og desuden har videnskabsfolk svært ved at blive enige om, hvornår der er tale om egentlige underarter, og hvornår der blot er tale om variationer af samme underart.

Kvassiaen er særligt udbredt i Sydamerika. Busken er typisk omkring tre meter høj, men kan blive helt op til otte meter i højden. Buskens stængler er som regel 15-25 centimeter lange, og på hver stængel sidder der cirka en håndfuld grønne blade. Når busken blomstrer, får den fine blomster, der er hvide indeni og dybrøde udenpå. Den eksotiske busk producerer små stenfrugter, som ligeledes er røde.

Den eksotiske busk tager sig altså rigtig godt ud, og samtidig har den en masse gode egenskaber, som gør den kendt og elsket – særligt i de områder, hvor den vokser. Du får adgang til de gode egenskaber igennem enten kvassiaved eller buskens blade. Disse kan for eksempel laves til te, eller der kan laves et udtræk af dem.

 

Kvassia kan bruges til bekæmpelse af diverse sygdomme – og af lus

I de lande, hvor kvassiaen vokser naturligt, er planten alle dage blevet benyttet til bekæmpelse af diverse forskellige sygdomme. For eksempel har det gennem tiden været udbredt at benytte kvassiaved til bekæmpelse af malaria. Plantens bark indeholder en stor mængde bitterstof, som netop er dét, der gør barken god i kampen mod malaria. Herudover benyttes bitterstoffet fra barken i bittere til brug i for eksempel cocktails.

Foruden at bruge kvassia imod malaria, har Sydamerikanske indianere gennem tiden blandt andet brugt planten mod fordøjelsesproblemer, feber, leverproblemer og rygkramper. Efter tandudtrækninger er planten blevet brugt som mundskyl for at forhindre komplikationer.

Plantens blade er af brasilianske indianere blandt andet blevet brugt som insektmiddel og afføringsmiddel samt til bekæmpelse af bladlus og behandling af mæslinger. I Peru har man brugt planten til blandt andet behandling af tuberkulose og nyre-/galdesten, og i Mexico har planten været brugt til at slippe af med indvoldsparasitter samt mod lever- og galdeblæresygdomme.

Ja, som du nok kan se, er planten et vaskeægte vidundermiddel. Igennem tiden er den blevet brugt til bekæmpelse af alverdens forskellige sygdomme og skavanker, og den dag i dag benyttes planten fortsat flittigt på de egne, hvor den vokser.

 

Kvassia imod lus og lopper

Som om det ikke er nok, at kvassia kan bekæmpe alt lige fra tropesygdomme til fordøjelsesproblemer, gælder det også, at planten er særdeles effektiv i kampen mod parasitter, lopper og lus. Det er her, det bliver rigtigt interessant for os.

I tusindvis af år er kvassia – eller quassia – blevet brugt til at komme lus og lopper til livs. Planten dræber effektivt disse uønskede gæster, og det er netop derfor, vi benytter os at kvassia i vores tinktur til bekæmpelse af lus.

Lus har udviklet resistens over for mange af de gængse lusemidler på markedet, men det er ikke tilfældet med kvassia. Planten kan i dag, såvel som for tusindvis af år siden, få ram på de små kryb, så søger du et produkt, der langt om længe kan hjælpe dig med effektivt at slippe af med lusene, er du landet det rigtige sted. Gå blot i indianernes fodspor, og sæt din lid til kvassia i kampen mod lusene.

 

Vores tinktur med kvassia er skånsom, men effektiv

Luseredens tinktur til bekæmpelse af lus består, som sagt, af de simple ingredienser demineraliseret vand, kvassia og alkohol. Der er ikke noget hokuspokus ved den, og den indeholder ikke en masse usunde kemikalier. Den er med andre ord ikke skadelig for hverken dig, din familie eller miljøet. Derfor kan du også helt roligt benytte dig af tinkturen, hvis du (og din familie) får ubudne gæster på besøg.

Ud over at kvassia kan hjælpe dig med at slippe af med lusene her og nu, gælder det også, at indholdsstofferne i planten har en forebyggende effekt. Rigtig mange af vores kunder har således opnået gode resultater ved at komme lidt tinktur direkte i hårbunden som et skjold imod lusene. Det kan du roligt gøre, da tinkturen udelukkende består af naturlige ingredienser og desuden ikke fedter håret til. Lad den derfor blot sidde, indtil du eller dit barn alligevel skal vaske hår.

Kvassiaen er den ”hemmelige” ingrediens i vores tinktur og er dét, der gør, at lusene bliver udryddet én gang for alle. Vil du læse mere om vores tinktur, kan du gøre det her. Ellers kan du bestille tinkturen med kvassia i på denne side.

Vores kunder siger
Trustpilot