Utallige mere eller mindre mærkelige ting er igennem tiden blevet fremhævet som gode kure imod lus. Én af dem er kokosolie. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på netop kokosolie imod lus, og om det er en kur, du bør satse på.

God læselyst!

 

Hjælper kokosolie mod lus?

Både ja og nej. For nogle fungerer kokosolie glimrende i kampen imod lus. For andre har olien absolut ingen effekt. Det er altså ikke muligt endegyldigt at svare på, om kokosolie imod lus er et go eller no-go.

Det gælder for dette husråd, som det gælder for så mange andre af sin slags, at du ganske enkelt selv er nødt til at prøve det af for at finde ud af, om det virker for dig. Rigtig mange mennesker har succes med at bekæmpe lus med kokosolie, men samtidig er der også mange, der ikke får noget ud af denne fremgangsmåde. Derfor er der ikke andet for end selv at teste det af, hvis du ønsker at finde ud af, om kokosolie mod lus er den mirakelkur, du altid har ledt efter.

 

Hvordan bruges kokosolie som lusekur?

Der er lidt forskellige udlægninger af, hvordan en behandling af lus med kokosolie skal forløbe. Igen gælder det, at du kan prøve dig frem for at finde ud af, hvad der eventuelt fungerer for dig.

En af de mest udbredte fremgangsmåder er at fordele en god mængde olie i håret og derefter dække håret til med en badehætte eller en plasticpose. Tanken bag denne kur er, at kokosolie og lus er en dårlig kombination, og at den vegetabilske olie faktisk slår lusene ihjel. Derfor er det også meget vigtigt, at din kokosolielusekur bliver smurt godt ind i hovedbunden, hvor lusene typisk befinder sig.

Når kokosolien er fordelt i hår og hovedbund, og håret er dækket til, skal olien have lov at sidde i håret i 2-3 timer og virke. Herefter skal olien skylles ud. I denne forbindelse er det vigtigt, at du sørger for at fordele shampoo i håret, før du gør håret vådt. Er håret først blevet vådt, er det tæt på umuligt at få olien skyllet ud igen, og så står du tilbage med en meget fedtet hovedbund.

 

Lus og kokosolie: Brug olien forebyggende

Foruden at kokosolie efter sigende kan benyttes som lusekur, gælder det også, at nogle har held med at bruge olien forebyggende for at sikre sig imod nye luseangreb.

Vil du forsøge dig med dette, kan du for eksempel fordele en smule kokosolie i din hovedbund nogle gange om ugen og lade den sidde. Du kan også udføre hele kokosolielusekuren, som beskrevet ovenfor, en gang om ugen for at sikre, at lusene holder sig væk. Der er lidt forskellige fremgangsmåder, så prøv dig frem, eller vælg den, der passer bedst ind i din dagligdag.

I denne forbindelse er det igen værd at nævne, at kokosolie kan fedte både hår og hovedbund til, hvorfor du skal være lidt påpasselig med for eksempel at smøre hovedbunden ind i olie uden efterfølgende at skylle den ud. Særligt hvis du har tendens til fedtet hår kan kokosolien forværre problemet, så sørg for at planlægge, hvornår du eventuelt bruger olien, så du ikke står med fedtet hår til et vigtigt arrangement.

 

En lusekur med kokosolie plejer håret

Kokosolie indeholder en masse lækre fedtstoffer, som er gode for håret. En af fordelene ved at benytte kokosolie mod lus er således, at du på denne måde plejer dit hår samtidig med, at du kommer de ubudne gæster til livs. Du får en 2-i-1-løsning, hvor du bekæmper lusene og giver dit hår en skøn kur, og dét må siges at være en formidabel kombination.

Eddike bliver – ligesom kokosolie – ofte fremhævet som et glimrende våben i kampen imod lus. Dog har eddike den ulempe, at det kan være meget hårdt imod både hår og hovedbund. Kombinerer du eddiken med kokosolie, får du en kur, der – for mange – er effektiv, men som ikke er nær så kras, som hvis du benyttede eddike alene. Du kan altså overveje at behandle lus med eddike og kokosolie, hvis du vil slippe af med de små insekter på effektiv, men skånsom vis. Så får du de gode fedtstoffer fra olien, men de krasse egenskaber fra eddiken.

 

Luseredens tinktur til bekæmpelse af lus er 100 % naturlig

Der er naturligvis en grund til, at husrådet om at bruge kokosolie mod lus er overlevet til i dag, og der må således være noget om snakken. Der ér da også mange, der har gode erfaringer med at benytte den vegetabilske olie, når der flytter ubudne gæster ind. Samtidig er der desværre også mange, der ikke opnår det ønskede resultat med en lusekur med kokosolie.

Har du prøvet kræfter med kokosolie, men uden held? Ønsker du at finde en anden naturlig lusekur, som virkelig virker? Så kan du passende overveje Luseredens tinktur til bekæmpelse af lus. Tinkturen består af kvassia, demineraliseret vand og alkohol, og den er således 100 % naturlig.

Vores tinktur fedter ikke håret til, og mange bruger den faktisk forebyggende ved dagligt at spraye en smule i håret inden afgang til for eksempel skole. Tinkturen er nem at bruge, og den slår effektivt lus ihjel. Samtidig oplever mange glade kunder, at den også slår æggene ihjel, hvorfor den gør det nemt én gang for alle at slippe af med lusene.

Tinkturen er skånsom for hår og hovedbund og belaster samtidig ikke naturen omkring os. Du kan læse mere om den her eller købe den her.

Vores kunder siger
Trustpilot