Det er alment kendt, at diverse lusemidler kan være temmelig skrappe ved hår og hovedbund. Derfor vælger mange at gå alternative veje for at slippe af med lusene på en mere skånsom og naturlig måde.

Balsam er et af de midler, der gerne bliver benyttet i kampen mod lus. Dét skal vi kigge nærmere på i dette blogindlæg, hvor vi blandt andet kommer ind på, om metoden egentlig virker.

Behandling af lus med balsam – hvorfor?

Grunden til, at mange vælger at bekæmpe de ubudne gæster med balsam, er, at det er skånsomt for hår og hovedbund. Mens mange lusemidler er fyldte med skrappe kemikalier, er balsam et produkt, mange af os i forvejen benytter uden gener.

Mange føler altså, at det er særligt skånsomt at behandle lus ved hjælp af balsam, og det er den primære grund til at vælge denne fremgangsmåde.

En anden grund til, at det for nogle kan give mening at benytte balsam mod lus, er, at det – som nævnt – er noget, mange af os har i hjemmet i forvejen. Det kræver altså ikke det store at komme i gang med en lusebehandling med balsam, og typisk har du allerede remedierne derhjemme. Det betyder, at hvis (eller når) lusene flytter ind, er du klar til at gå i gang med at behandle med det samme.

Sidst, men ikke mindst har behandling af lus med balsam den fordel, at det er en særdeles billig fremgangsmåde. Du behøver ikke benytte en fin og fornem balsam til formålet, og det koster dig således ikke mange penge at komme i gang med lusebehandlingen.

Lusebehandling med balsam og tættekam

Du kan ikke behandle lus med balsam alene. Du har også brug for en tættekam, som fjerner lusene fra håret. Faktisk er kæmningen den egentlige ”lusebehandling”, mens balsammen blot er medvirkende til at gøre dette arbejde nemmere.

Fordelen ved at benytte balsam i forbindelse med kæmningen er naturligvis, at hårproduktet får det hele til at glide lidt lettere. Tættekammen glider ganske enkelt nemmere igennem håret, og samtidig gør balsammen det sværere for lusene at holde fast omkring hårstråene. Balsammen optimerer altså kæmningen.

Vi har skrevet et helt blogindlæg om lusekæmning, hvis du ønsker at blive klogere på sagen. Her kigger vi blandt andet på, hvor ofte du bør kæmme, og hvordan du griber kæmningen an.

Dræber balsam lus?

Nej, balsam dræber ikke lus. Lus er genstridige, og de er ikke bare lige sådan at slå ihjel. Skal de slås ihjel, er du nødsaget til at finde et produkt specifikt til dette formål. Vi har for eksempel udviklet en tinktur til bekæmpelse af lus. Den indeholder blandt andet kvassia, som er noget nær et mirakelmiddel, når det kommer til bekæmpelse af lus og lopper. Dét kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Balsam slår altså ikke de små snyltere ihjel, og det er sådan set heller ikke formålet med produktet. Derimod kan balsam hjælpe med at gøre det nemmere at kæmme håret for lus, og det er netop dette, balsammen skal bruges til.

Kan man fjerne lus med balsam?

Ja, langt hen ad vejen kan du godt fjerne lus med balsam. Projektet kræver imidlertid tålmodighed, og du kan risikere at kæmpe mod lusene i lang tid, hvis du vælger denne fremgangsmåde.

Balsam slår ikke lusene ihjel, og er der et par stykker, der slipper uden om tættekammen, vil disse leve videre og formere sig. Efter blot få dage vil håret igen være fyldt med lus, og så kan du starte forfra. Vil du endegyldigt slippe af med lus med balsam og kæmning, er du altså nødsaget til at kæmme håret dagligt, så ingen lus får lov at formere sig i din hovedbund.

Er balsam mod lus den bedste behandlingsmetode?

Nej, hvis de ubudne gæster først er flyttet ind i din hovedbund, er balsam næppe den bedste kur at ty til. Det kræver ganske enkelt alt for meget arbejde at komme lusene til livs på denne måde, og selvom du kæmmer håret dagligt, vil der være risiko for, at en genstridig lus overlever og bagefter formerer sig.

Vi kan imidlertid anbefale kæmning med balsam som et led i at forebygge luseangreb. Børn, der går i skole eller institution, bliver ofte ramt af lus, og har du børn, gør du således klogt i jævnligt at tjekke deres hår efter for ubudne gæster. Modsat hvad mange tror, klør det ikke nødvendigvis at have lus, og dit barn kan således snildt have hovedbunden fuld af lus, uden at barnet selv bemærker det.

Har du børn, der går i skole eller institution, bør du tjekke deres hår for lus en gang om ugen. Til dette projekt giver det god mening at benytte balsam og tættekam. På den måde bliver håret tjekket grundigt igennem, uden det bliver ubehageligt for dit barn.

Har der været mange eksempler på luseangreb i dit barns omgangskreds, bør du tjekke for lus flere gange ugentligt.

Slip af med lusene én gang for alle ved hjælp af vores tinktur

Lus og balsam har en lang fælles historie, og ofte giver det da også rigtig god mening at benytte balsam i kampen mod lus. I hvert fald kan balsam med fordel benyttes ved forebyggende kæmninger for at gøre processen mest muligt effektiv og mindst muligt smertefuld.

Det gælder imidlertid, at det kan blive en lang og sej kamp, hvis du udelukkende angriber lus med balsam. Som nævnt tidligere slår balsammen ikke lusene ihjel, og du risikerer således at være nødsaget til at kæmme håret dagligt i lange perioder, før du endegyldigt er lusene kvit.

Vil du slippe af med lus én gang for alle, kan du med fordel gøre brug af vores tinktur, som slår lusene ihjel. Samtidig oplever mange af vores kunder, at den også slår luseæg ihjel, hvorfor du hurtigt og nemt kan komme af med de ubudne gæster på denne måde.

Foruden at tinkturen kan benyttes til at komme eksisterende lus og luseæg til livs, gælder det også, at den kan benyttes forebyggende. Spray blot en smule af tinkturen i håret om morgenen inden afgang til skole, børnehave eller arbejde. Rigtig mange erfarer, at tinkturen hjælper med at holde lusene på afstand, og da den er skånsom og ikke fedter, kan du roligt benytte den dagligt.

Du kan læse mere om tinkturen her.

Vores kunder siger
Trustpilot