Det er ingen hemmelighed, at lus er et kæmpe problem i alle børnefamilier i Danmark. Nogle har givet helt op på at blive lusefri og accepterer bare de små kryb i hjemmet. Men man kan blive helt fri for lus derhjemme – og det skal man, for ingen har fortjent at have lus.

I denne blog kan du læse, hvordan du kommer helt af med de små bæster og endda også undgår, at de kommer igen.

 

De mest effektive midler mod lus

Der er mange forskellige måder at håndtere et hoved fyldt med lus, og de fleste af dem kender du nok. Vi går gennem de mest kendte og giver vores bud på, hvad der virker bedst.

 

Kvassia

Det kan lyde som hokus pokus og selvfølgelig som direkte reklame, når vi nævner kvassia som det mest effektive middel mod lus, men vi ved, det virker – og derfor synes vi kun, det er vores pligt at sige det videre. Kvassia stammer fra Sydamerika, hvor planten anvendes i forskellige forarbejdninger til behandling af mange forskellige sygdomme – bl.a. bekæmpelse af parasitter, som lus jo er. Luseredens tinktur er lavet af kvassia, demineraliseret vand og alkohol – intet andet. I Danmark samt hele EU er Luseredens tinktur sikkerhedsgodkendt efter alle gældende forskrifter og er også et low risk-produkt – det skader altså hverken dig, din familie eller miljøet. Det bedste ved den er selvfølgelig, at den virker effektivt mod lus.

Tinkturen skal puttes i hovedbunden i fugtigt hår og ca. 10 cm ud. Håret skal være helt gennemvæddet af tinkturen. Herefter pakker man håret ind i en badehætte eller film, som sidder helt tæt. Man lader tinkturen sidde i en time. Man behøver ikke skylle håret bagefter, da tinkturen på ingen måde skader hår eller hovedbund. Man skal heller ikke kæmme håret bagefter, da lus og æg simpelthen er døde. Behandlingen med tinkturen skal gentages igen efter 6 dage.

 

Kæmning

Alle kender nok rutinen med tættekammen og balsammen i håret, når man skal kæmme hele familiens hår for lus, fordi der først er én i husstanden, der har fået lus. Kæmning er populær, fordi det mest af alt er nemt og ligetil – og billigt ikke mindst. Når du kæmmer håret, skal du helt ned til hovedbunden for at fange lus og æg, der sidder klistret fast i hårstråene. Derfor er det en god idé at bruge balsam, så tættekammen glider nemmere gennem håret. Kæmning kan være effektivt, men det kræver meget arbejde, og hvis man ikke får tjekket håret godt nok og tit nok, er det faktisk en ligegyldig proces, da bare én lus, der undslipper, sætter gang i reden meget hurtigt igen.

 

Kemikalier i form af luseshampoo og lusemiddel

I dag findes der mange forskellige præparater, der bruges som luseshampoo og lusemiddel, og de kan være meget skrappe mod hovedbunden. Heldigvis kommer der mere og mere opmærksomhed på, at man ikke bør bruge de skrappe midler mod lus. Det påvirker både børn og voksnes sundhed og helbred, og det skader miljøet. Hvis man bruger lusemiddel, skal man være opmærksom på de kemikalier, der er i produkterne. Læs altid bag på eller på indlægssedlen, så du er sikker på, hvad det er, du kommer i hovedbunden på dig selv og din familie. Det kan godt være, at kemikalierne dræber lusene, men mange gange har man oplevet, at lus bliver resistente over for bestemte midler og dermed ikke virker optimalt. Desuden er disse lusemidler som regel meget dyre i indkøb.

Uanset hvilken form for bekæmpelse, du vælger, håber vi, du kommer af med lusene! Hvis du er i tvivl, om vores tinktur virker, kan vi henvise til vores Facebookside, hvor vores kunder er søde til at dele ud af erfaringer og anbefalinger.

Vores kunder siger
Trustpilot